Deelnemers

Elisa en Rueben

“We verschillen dus nogal van elkaar qua uiterlijk maar ook in achtergrond, wat juist maakt dat we ook weer zo goed bij elkaar passen!” 

Elisa wist al op jonge leeftijd dat ze viel op jongens met een donkere huidskleur. Ze was in haar puberjaren groot fan van Lenny Kravits. En laat nou Rueben een donkere jongen zijn van Surinaamse afkomst met rasta haar.

Anita en Niels

“Waarom zie je er niet uit zoals alle andere moedersl”

Zo’n vijf jaar geleden heeft ze voor het eerst een fifties jurk aangetrokken, zwart met rode bolletjes met een petticoat er onder, en het was alsof er een wereld openging. 
Niels is wel geteld 172 cm lang, Anita daarentegen is 186 cm lang. De grapjes met krukjes, trappetjes werden tot vervelends toe uitgekauwd. 


Martin en Lorraine

Het was een tijd van “de lamme helpt de blinde”

Haar vader leerde haar op eigen benen te staan. “Als je er niet bij kan? Dan pak je toch een stoof” dat was haar vader.
En nu nog steeds staat ze zo in het leven, vind haar niet zielig want dat is ze niet. Ze geniet van het leven en laat zich door niemand tegen houden. 
Martin heeft voor een aantal jaar terug een vervelende periode gehad met ziektes en 2 tia’s. Hierdoor was ook hij voor een kleine 3 jaar afhankelijk van een rolstoel. 
Nu achteraf terugkijkend op die periode weten ze nog niet hoe ze dat met z’n tweeën gered hebben. Het was een tijd van “de blinde helpt de lamme”

Debbie en Saskia

Dit is het dus, wat je hebt met hartsvriendinnen?! 

Met die gedachte hielden ze zichzelf voor de gek. Allebei gescheiden, maar ze trokken steeds meer met elkaar op. Samen met de kinderen leuke uitjes doen. Of met zijn tweeën. Als ze aan de ander dachten, maakte hun hart een sprongetje. En de kriebels en vlinders konden ook niet meer onderdrukt worden. Maar ik ben hetero, wat gebeurt hier? Nee, dit kan niet, ik val op mannen. Ik kijk ook toch naar mannen? De kriebels en vlinders kunnen niet meer onderdrukt worden. Op een bepaald moment vraagt Debbie, op een beetje beschuldigende toon: “Ben jij verliefd op mij?”

Lenneke en Frank

“ik haal je op en neem je mee” 

Samen verschillen in leeftijd. De aantrekkingskracht was er overduidelijk. De vriendschap ook, maar het leeftijdsverschil overschaduwde de chemie. Het werd een spel elkaar aantrekken en afstoten. Beiden hadden nog veel te verweken na de echtscheiding, waar zij bij elkaar geen rol in speelden. Tijdens de fase van elkaar afstoten, voelde Lenneke zich jaloers wanneer Frank iets ondernam met een vrouw. En Frank vond het eigenlijk ook niet zo leuk wanneer Lenneke iets ondernam met een man.
Enkele uitspraken van deelnemers:

Als ze vrijheid afnemen, leef je in een gevangenis

Ik ben het zwarte schaap van de familie

Met glimlach antwoord hij “Nee, helaas die krijg je niet meer terug”

Meerdere deelnemers volgen snel!